bigger.faster.stronger

Teambuilding & Workshops

Groepslessen in het boksen of Kickbox/Muay-Thai voor bvb. scholen, sportclubs en bedrijven

 

Stuur een mail met uw vraag naar een op uw maat aangepaste offerte

-> zie contactformulier hieronder, en/of contactgegevens onderaan op de website.

Bigger.Faster.Stronger

BULLS GYM

Muay Thai

 

Thaiboksen (Thai: Muay Thai) is een oude gevechtssport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend.

Het Thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige Muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst Krabi Krabong. Wanneer een Krabi Krabong vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn 8 lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken, deze tak wordt Muay-Boran genoemd.

Veel Muay-Boran technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden omdat deze gewoonweg teveel schade veroorzaken.
In het Thaiboksen zijn vuisten, ellebogen, kniestoten en beentechnieken toegelaten.

Muay Thai (je spreekt uit: Moei Thei. Muay betekent gevecht of vechter. Vertaling: Thais gevecht) is ontstaan uit eeuwenoude oorlogskunsten van de Thaise soldaten en behoort nog steeds tot de sportcultuur van Thailand. Het Muay Thai boksen bestaat uit een gevecht waarin alle lichaamsdelen gebruikt kunnen worden. Voor de armen zijn dat de vuisten en ellebogen. Voor de benen worden de voeten, het scheenbeen en de knieën als “wapen” gebruikt.

WAT JE LEERT ALS JE MUAY THAI BEOEFENT

  • Bokstechnieken– direct, hoeken, opstoten, enz.
  • Traptechnieken– low-kicks, high-kicks, roundhouse kicks, enz.
  • Knietechnieken
  • Elleboogtechnieken
  • Clinchen – lijf aan lijfgevecht waarbij knieën gegeven worden en judoworpen worden aangeleerd.
  • Sparren– gecontroleerd rondes vechten met een tegenstander

Kickboksen

 

Het verschil met Muay Thai is dat bij kickboksen er geen knieën en ellebogen gebruikt mogen worden en bij Muay Thai boksen wel.

Ook is de puntentelling bij wedstrijden anders bij de verschillende sporten en is het bij kickboksen verplicht een zeker aantal trappen te geven per ronde in de wedstrijd.

Tegenwoordig wordt het traditionele kickboksen nog maar weinig beoefend en heeft het plaats gemaakt voor het Muay Thai.

Als mensen het vandaag de dag over kickboksen hebben, bedoelen ze dus veelal Muay Thai.

Volgens wetenschappelijk onderzoek (SKMO) is kickboksen voor motoriek, zelfvertrouwen, de ontwikkeling van coördinatievermogen, de opbouw van conditie en de oog/hand coördinatie een hele geschikte sport. Mits het door een kundig leraar aangeboden wordt uiteraard …

Boksen (Engels Boksen)

Boksen, ook wel Engels boksen genaamd, is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan.

Een vechtsport waarin twee deelnemers van hetzelfde gewicht tegen elkaar vechten door het gebruiken van hun vuisten. Een bokswedstrijd staat onder toezicht van een scheidsrechter en dit gedurende een aantal rondes. Elke ronde duurt tussen de 1 en de 3 minuten.